Lovesearch for losers

Ljuger jag för mig själv om jag säger att jag bara är sugen på att dejta killar?
Ja, jag ljuger så till vida att jag egentligen vill uppleva kärlekens mirakel en gång till i livet. Men att leta efter kärlek är det svåraste som finns och att leta efter kärlek ute på internet är ännu svårare. En gång dejtade jag en norrman. Han sa att kärlek uppstår när någon träder in i en annan människas poetiska minne. Det har ingen gjort under denna vecka som jag annonserat på internet. Och jag tror knappt att jag trätt in i någons poetiska minne heller.
Jag har prövat fyra olika sajter med varierande resultat. Det största problemet är att många av de färdiga formulären man ska fylla i inte tar hänsyn till hur komplexa vi människor faktiskt är. De väljer och sållar partners utifrån ett stereotypt regelsystem. De tillåter inga motsägelser. På flera av sajterna får man inte både vara ordentlig och vild, man måste välja bara ett alternativ.
Lovesearch for losers? Ja, kanske. Dejting och kontaktannonser har ju fortfarande dåligt rykte i vissa kretsar. Och just från sajten Lovesearch har jag bara fått ett enda seriöst svar ännu. Det kanske var dumt att svara “anarkist” på frågan om politisk åskådning…
Nio vägar till nätcharm
1. Det är bra att uttrycka sig kort, enkelt och personligt.
2. Undvik att berätta att du precis har separerat från din man/kvinna.
3. Ljug inte om ditt utseende. Trist att inte våga gå på dejt bara för att man påstått att man ser ut som Tom Cruise eller Anna Nicole, eller hur?
4. Undvik klyschor av typen “mysiga hemmakvällar”, “champagne och rosor”, “ser bra ut enligt andra”. Det är alltid bättre att ha ett eget språk.
5. Skriv inte att dejtens utseende saknar betydelse. Den som läser får känslan av att du är desperat.
6. Använd humor och självdistans när du beskriver dig själv, om du kan. Det går alltid hem.
7. Det är inte fel att precisera hur din dejt ska vara även om du bara får två svar i stället för 200.
8. Kolla stavfel, du vill inte göra ett hafsigt intryck.
9. Tänk på rubriken i annonsen, den som en eventuell date ska klicka på för att läsa den. Det är svårt att motivera en klickning på “hej!”
eller “vem vill dejta mig”. Försök i stället komma på ord som gör läsaren nyfiken.
Av Jenny Morelli